Alphakurs

Alpha är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas – på dina villkor. Kursen hålls i mer än 170 länder världen över. I höst startar en Alphakurs i Strandkyrkan i Skanör. Kursen hålls av kyrkans pastor Thore Waern.

Vad innehåller kursen?

Alphakursen består av 10 träffar där varje tillfälle tar upp olika aspekter och frågor som rör kristen tro och är skapat för att väcka samtal. Träffarna utforskar de stora frågorna kring kristen tro som till exempel ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”. Du får mer kunskap om den kristna tron och kan själv ställa frågor till vår pastor. I gruppen kan ni också diskutera och reflektera tillsammans.

Hur är träffarna upplagda?

Varje träff börjar med en stunds fika tillsammans. Sedan håller pastorn ett  föredrag under ca 20-30 minuter och därefter är det samtal. Dina frågor är viktiga och får mycket utrymme.

Var ses vi?

Strandkyrkan i Skanör, Fasangatan 2

Den 4 oktober kl. 19.00 – 20.00.

Kursen är gratis. Material 150 kr.

Kontakta Olle Davidsson, ordförande i Strandkyrkan:

Email: olle.davidson@gmail.com

För mer information om konceptet Alpha: www.sverige.alpha.org